За Ботаникъл

Ботаникъл е една от водещите компании в България за преработка на сушени билки и плодове и производство на чай. Ние сме семейна фирма с повече от 25-годишна история.

Със свежи идеи и висок професионализъм следим за качеството на суровините във всеки етап от приемането им до експедицията на готовия продукт.

Имаме лоялни клиенти в повече от 15 страни. БОТАНИКЪЛ е марка, на която може да се доверите.

От началото на 2014 фирма „БОТАНИКЪЛ ЕУ” ЕООД е сертифицирана по IFS food – ver. 6 от SGS – България.

Едно последно нещо – като семейна компания, ние отделяме много време и внимание на всяка една билка, която преработваме и на всеки един чай, който правим.

История

1991

През 1991 година, с несигурните стъпки на малко дете, е основана фирма „Илтокони” ООД в село Чешнегирово – на 25 км от град Пловдив. Основната дейност на фирмата е преработка и търговия със сушени билки и гъби.

1992

Започва изграждането на складова база. Закупуват се първите машини за преработка на сушени билки. С много постоянство и труд, фирма „Илтокони” ООД става един от основните преработватели на сушени билки и гъби в България.

1997

Започва директният износ.Първоначално износът е само за Германия, а в последствие – в Испания, Франция, Австрия, Хърватска и Италия. Днес имаме удоволствието да продаваме от нашите билки в Индия и Китай.

2008

През 2008 година е създадена дъщерната фирма „Илтокони – Ботаникъл” ЕООД – за производство и търговия на билкови и плодови чайове с търговска марка „BOTANICAL”, предназначени за българския, гръцкия, испанския и норвежкия пазар. Изградена е нова модерна база, закупени са машини за пакетиране на чай.

2013

В края на 2013 година фирма „ИЛТОКОНИ” ЕООД и фирма „ИЛТОКОНИ – БОТАНИКЪЛ” ЕООД се обединяват в обща фирма„БОТАНИКЪЛ ЕУ” ЕООД.

2014

От началото на 2014 фирма „БОТАНИКЪЛ ЕУ” ЕООД е сертифицирана по IFS food – ver. 6 от SGS – България.Като семейна компания, ние отделяме много време и внимание на всяка билка, която преработваме и на всеки чай, който правим.

Нашите партньори

Екип

Илко Петков ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР И ОСНОВАТЕЛ НА „БОТАНИКЪЛ ЕУ“ ЕООД

Като основател и изпълнителен директор на „Ботаникъл ЕУ“ ЕООД моята главна роля е да следя за ежедневното функциониране на фирмата, чрез организиране, планиране, ръководене и контрол на дейностите, гарантирайки устойчивост и развитие на фирмата и екипа. Вдъхновявайки се от идеята, че „Заедно можем повече“ подкрепям екипа си, като им помагам да се развиват, отделяйки все повече време и финанси в обучението и усъвършенстването им. Така заедно, да Ви разкрием магията на билките.

Елена Атанасова РЪКОВОДИТЕЛ “ОТДЕЛ КАЧЕСТВО“

Като, Ръководител „Отдел качеството“, Елена има основната задача да следи за качеството на всички постъпващи билки, подправки и плодове, които използваме в нашите смеси. Следи всеки етап от събирането на билките до получаване на готовият продукт, дали покрива системите за качество и заложените фирмени стандарти, с което да гарантираме, че всяка чаша чай, която изпиете ще Ви предостави качеството и вкусът, което заслужавате.

Деница Хубенова РЪКОВОДИТЕЛ „ОТДЕЛ МАРКЕТИНГ“

Деница оглавява екипа за дигитален маркетинг, реклама и продажби. Тя отговоря за поддържането на уебсайта, добавянето и създаването на съдържание, рекламата и интересните промоции в социалните мрежи. Страстта и стремежът в търсене на нови хоризонти ѝ помага в непрекъснатото разширяване на логистичната ни мрежа и всеки изминал ден да се множат любителите на магията наречена „Ботаникъл“.

Антон Лазаров ГЛАВЕН ТЕХНОЛОГ И РЪКОВОДИТЕЛ „ОТДЕЛ ПРОИЗВОДСТВО“

Със своите над 10 години в „Ботаникъл“ той е на ясно и с най - малкия детайл свързан с производството на чай. Той е човекът „магьосник“ в нашия екип. Има нелеката задача да създава разнообразните чаени смеси, които да доставят наслада на сетивата Ви. Той е човекът, който ще превърне Вашата идея за собствена марка чай, в реалност.

Кристина Павлова

Криси следи за управлението на складовата наличност и инвентара във фирмата, както и за получаването на суровини и материали за производството. Също така отговоря за изпълнението на поръчките към нашите клиенти. Нейните ежедневни задължения са от решаващо значение за безпроблемната работа на производството.

Даниел Чолев СПЕЦИАЛИСТ „ТЕХНИЧЕСКА ПОДДРЪЖКА“

Даниел е „Диригента“ в нашия екип. Негова е заслугата всяка машина да работи безаварийно и с пълен капацитет. Осъществява контрол за правилната експлоатация, ремонт и извършване на превантивна поддръжка за недопускане на аварии на оборудването. Той участва в приемането и монтирането на нови производствени мощности.

Нашите сертификати

Нашата фабрика

##TeaExperience Последвай ни